יום שלישי, 6 באוגוסט 2024

מרק עוף

סבתוש היתה אומרת שמרק עוף זה הפניצלין היהודי

כשהייתי ילדה אכלתי אצלה בכל יום אחרי בית הספר וזה תמיד היה מרק צח עם אורז מבושל, היתה מבשלת את האורז כמו פסטה דקות  - בהרבה מים רותחים ומסננת כשמתרכך.

בבגרותי כשקיבלתי במתנה את הקרוהן המלעון למדתי עד כמה מרק צח עם אורז מבושל [2-3 כפות בצלחת] יכולים להרגיע את הבטן ואת הנשמה.

אז איך נכין?

רשימת המצרכים על פי הסדר שאני מכניסה לסיר:



 🍲 חלקי עופות, רצוי עם עצמות, כנפיים, גרונות וגב הם המועדפים שיפרישו למרק ג'לטין מבורך, ואפשר כמובן גם שוקיים או כרעיים.

לא משנה כמה העוף נקי ומוכשר והכל - אני תמיד אשפוך עליו בקערה מים רותחים ואשטוף היטב.



🍲 גזר קלוף וחתוך



🍲 טבעות של קישואים



🍲 שורש פטרוזיליה וראש של סלרי

השורשים נותנים את הטעמים העמוקים למרק במיוחד אם כמוני אתם לא משתמשים באבקת מרק, אל תוותרו עליהם



🍲 דלעת או דלורית, בטטה, עלים וגבעולים של סלרי ובצל - המועדפת עלי מבחינת הטעם היא הדלורית, פורסת ממנה פרוסות עם הקליפה כדי שלא תתפרק בבישול


🍲 זהו, כמעט מוכן, צרור של פטרוזיליה וצרור של שמיר, דוחסים אותם גם אם הסיר כבר מלא, אחרי הרתיחה הירקות יתכווצו ויתפנה מקום עבורם.

כף גדושה של מלח ומים רותחים עד כיסוי הירקות, לא יותר, אנחנו רוצים מרק מלא טעמים עמוקים ולא מוסיפים אבקת מרק - זוכרים?


🍲 זהו. מביאים לרתיחה, מחלישים לאש נמוכה ומבשלים בסבלנות לפחות שעה.

הריח בבית משגע ומבטיח

מגישים עם אטריות דקות, אורז מבושל, קניידלעך או שקדי מרק 
למהדרין מותר גם וגם וגם


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה